Skip to content
Call Now: 1-310-223-0474

Start Your Quote

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Een Auto Importeren uit Amerika

Een Amerikaanse auto importeren in Nederland

Bent u er klaar voor om uw voertuig te laten verschepen van Amerika naar Nederland?

Vraag een gratis offerte online aan – – offertes kunnen online worden aangevraagd met gegarandeerd antwoord binnen 24 uur wat betreft auto of inboedel verschepingsdiensten naar Nederland.

Onze shipping experts staan al uw vragen graag telefonisch tegemoe.

Los Angeles | Internationaal
+1 (310) 223-0474

Miami | Internationaal
+1 (786) 708-0215

Binnenlands (Oost-Westkust)
+1 (786) 708-0200

Zoekt u meer informatie over voertuig verschepingsdiensten naar Nederland vanuit Amerika?

Lees hieronder door voor onze Amerika naar Nederland Voertuigverschepingchecklist, Voertuig Import Opties, Voertuig Import Goedkeuring, Auto importeren uit Amerika: kosten en tijdsbestek, Amerika naar Nederland Voertuig Verschepingsopties, Additionele Diensten, Havens bediend in de VS en Nederland, Voertuig onderstel Reinigen van biochemische zorgen, Registratie van voertuig op Nederlands Kenteken, Andere Nederland/Amerika-verschepingsopties.

Amerika naar Nederland Voertuigverschepingchecklist

Hieronder wordt het proces om een voertuig uit Amerika te verschepen en importeren in Nederland uitgelicht.
 • Verzamel al de vereisten documenten, o.a.:

  • Verkoopcontract

  • Kentekenbewijs

 • Maak uzelf vertrouwd met de verschillende kostenposten van het verschepen van een voetuig, o.a.:

  • Vracht- en verzekeringskosten voor het verschepen voor uw voertuig

  • Werf-, vervoer-, en leveringskosten bij aankomst in Nederland

  • Toeslagen, belastingen en vergoedingen

  • Het reinigen van het chassis van buitenlands organisch materiaal

  • Het voldoen aan registratie- en verzekeringsvoorwaarden in de relevante provincie

  • Diversen kosten zoals invoerverwerking, douane-expediteurs of logistieke dienstverleners

 • Selecteer een internationale voertuigverschepingspecialist en voorkeur voor verschepingmethode om uw voertuig van Amerika naar Nederland te transporteren
 • Bepaal uw vertrek- en aankomst havens
 • Bevestig dat het onderstel schoon is van buitenlands organisch materiaal

Meer informatie over het verschepen van een voertuig naar Nederland kan hier gevonden worden.

Voertuig Import Opties

Zodra u begint met het proces van uw voertuig verschepen overweeg dan de hiernavolgende vragen:

 • Of u het voertuig van plan bent te houden op langere termijn of als het een tijdelijke zet is
 • Of u al langer dan 6 maanden de eigenaar bent van het voertuig
 • Of u een nieuwe of tweedehandsauto gaat importeren

Deze vragen, onder anderen, zullen bepalen of uw voertuig in aanmerking komt om überhaupt verscheept te mogen worden en zo wel, welk belastingtarief u ontvangt.

U moet nooit aannemen dat uw scenario hetzelfde is als een ander. Sommige oldtimers komen in aanmerking tot verschillende toelatingseisen dan nieuwe voertuigen. Wij kunnen dit voor u inschatten door een gratis offerte aan te vragen.

Voertuig Import Goedkeuring

Bij aankomst van uw voertuigzending naar Nederland moet het bij de douane worden aangegeven.

U zal hiervoor de volgende documentatie nodig hebben:

 • De aankoopfactuur van de auto (Bill of Sale)
 • Een kopie van het originele Certificate of Title of Ownership (originele kentekenbewijs) van de auto
 • Een kwitantie met bewijs van btw-betaling
 • Een bewijs van verzekering van minimaal zes maanden voor invoer in Nederland
 • Verblijfsbewijs buiten de EU van minimaal 12 maanden voorafgaand aan de verscheping

Overwegingen

 • Als u aan bepaalde eisen voldoet, mag u een auto vanuit de VS of Canada naar Nederland meenemen als onderdeel van uw inboedel (huishoudelijke en persoonlijke bezittingen). Dit betekent dat u bent vrijgesteld van het betalen van invoerrechten en btw op uw auto.
 • Dezelfde regels gelden bij het meenemen van een motorfiets naar Nederland, zolang het voor persoonlijk en niet voor commercieel gebruik is. Vergeet niet om de vergunning van tevoren aan te vragen als u in aanmerking komt.
 • Uw voertuig zal ook Nederlandse homologatie moeten ondergaan om door de RDW gekeurd te kunnen worden. Onze specialisten kunnen u zeker hierbij helpen.

Auto importeren uit Amerika: kosten en tijdsbestek

De kosten voor het verschepen van een auto naar Nederland kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals het model en merk van uw voertuig, uw huidige locatie, de dichtstbijzijnde vertrekhaven in Amerika, uw gekozen verzendmethode, beschikbaarheid van uw gekozen diensten en uw definitieve bestemming. Bovendien moet u rekening houden met kosten zoals opslag, schoonmaak, andere leverancierskosten en Nederlandse belastingen en invoerrechten. Neem voor een schatting contact op meet een van onze specialisten.

De geschatte doorlooptijd om een auto naar Nederland te verschepen is 14-28 dagen.

Belastingen en invoerrechten voor het verschepen van een auto van de VS naar Nederland

Voordat u een voertuig vanuit de Amerika naar Nederland verscheept, controleert u of de specificaties van uw voertuig voldoen aan Nederlandse vereisten. De VS en Canada zijn geen lidstaten van de EU en daarom moet iedereen die een voertuig naar Nederland verzendt, bepaalde invoerrechten betalen.

Als u een auto uit Amerika wilt importeren in Nederland, is uw auto onderworpen aan lokale douanerechten en aan btw die door de Nederlandse overheid wordt geheven.

In bepaalde omstandigheden kunt u echter mogelijk worden vrijgesteld van het betalen van douanerechten en belastingen.

 • Als u vanuit Amerika naar Nederland verhuist en van plan bent uw woonplaats te wijzigen. Als dit nog niet is gebeurd, krijgt u slechts één kans om een voertuig te importeren zonder dat u invoerrechten en btw hoeft te betalen.
 • U moet in de VS of Canada al btw hebben betaald over het voertuig, het in bezit hebben gehad voor meer dan zes maanden voor de aanstaande invoer en 12 maanden voorafgaand aan de verscheping buit de EU hebben verbleven.
 • Als u de auto niet langer dan zes maanden bezit of als u niet voldoet aan een van de andere voorwaarden om in aanmerking te komen, kunt u geen vrijstelling krijgen en moet u dus invoerrechten en btw betalen.

Het bedrag aan belastingen en invoerrechten dat moet worden betaald bij het importeren van een Amerikaanse auto in Nederland, is afhankelijk van de details van uw zending.

Om een schatting van de kosten te ontvangen, vul ons snelle offerteformulier gratis in.

Amerika naar Nederland Voertuig Verschepingsopties

Auto’s verschepen van Amerika naar Nederland kan worden uitgevoerd door middel van een gedeelde container, een eigen container of een ‘roll-on/roll-off’ dienst.

null

Roll-On/Roll-Off – Voertuigen worden geladen in een schip meet een laadruimte die lijkt op een ruime parkeergarage. Deze optie kost vaak minder dan andere. U betaald alleen havengelden en inklaringskosten samen met de verzendkosten.

Doorlooptijden zijn meestal sneller dan bij de gedeelde containerservice, omdat de schepen wekelijks vertrekken.

null

Gedeelde Containerservice (LCL) – één enkele container zal worden gebruikt om meerdere voertuigen tegelijkertijd te verzenden. Dit betreft meer kostenposten in vergelijking met de roll-on / roll-off methode omdat de container moet worden verwerkt. Deze worden wel gedeeld tussen de verschillende klanten die dezelfde container gebruiken. Kostenposten kunnen zijn: terminalafhandelingskosten, vrachtkosten, kosten voor het laden van de voertuigen in een douane-entrepot en inklaringskosten.

Een van de nadelen van het gebruik van deze methode is dat er een langere wachttijd kan zijn, omdat een volledige lading van andere klanten moet worden samengesteld voordat de container kan vertrekken.

null

Volle Containerlading (FCL) – deze methode lijkt op de gedeelde containerservice (LCL), behalve dat de container slechts één voertuig (of meerdere voertuigen van slechts één klant) bevat. De kosten komen overeen met die voor de gedeelde containerladingen, behalve dat deze door één klant worden gedragen.

Één van de voordelen van deze methode is het hoge niveau van beveiliging van de container dat wordt verzonden. Het voertuig wordt ontvangen door professionals en er worden foto’s gemaakt van het voertuig en laadproces. Tijdens het laden wordt de container vergrendeld en wordt het voertuig niet aangeraakt totdat het veilig op de bestemming aankomt. Op dit moment zal er een agent de container openen en het uitlaadproces fotograferen. Vanwege de ontoegankelijkheid van de container, kunnen andere spullen ook in/bij de auto worden verzonden. Het is echter cruciaal om alle artikelen veilig te verpakken, omdat we niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor verlies of schade.

Deze verschepingsmethode is vaak sneller omdat er wekelijkse afvaarten zijn.

In tegenstelling tot andere bedrijven gebruiken we geen houten rekken, maar gebruiken we liever een stalen laadsysteem dat effectiever is in het voorkomen van verlies of schade.

Additionele Diensten

null

Inkoop van voertuigen – dankzijn onze uitgebreide lijst van autokopers die in onze bijna dertig jaar in de autovervoerbranche zijn ontwikkeld, kunnen wij helpen met het inkopen van voertuigen voor buitenlandse klanten in ruil voor een commissie of vergoeding.

null

Verdere diensten – wij bieden in bepaalde regio’s transportdiensten aan zoals: binnenlands ophalen, invoer- en douaneassistentie, het volgen van uw lading en een volledige voertuig inspectierapport.

Havens bediend in de VS en Nederland

Vertrekhavens – Verenigde Staten

De vertrekhaven van uw voertuig is afhankelijk van de wijze waarop de auto naar Nederland wordt verzonden, waar uw voertuig zich bevindt, uw budget en welke diensten de dichtstbijzijnde haven biedt. We hebben meerdere vertreklocaties in de VS, waaronder Los Angeles, New York, Houston, Miami, Savannah en meer.

 

Aankomsthavens – Nederland

Wij kunnen uw voertuig naar de volgende havens in Nederland verschepen:

 • Amsterdam
 • Rotterdam

Voertuig onderstel reinigen van biochemische zorgen

Voordat u uw voertuig naar Nederland verscheept, moet het onderstel worden gereinigd en vrij van buitenlandse aarde zijn. Dit is om de introductie van invasieve planten, dieren, schimmels en micro-organismen te voorkomen. Dit kan worden bereikt door stoomreiniging of andere grondige reinigingsmethoden.

CFR Classic kan helpen bij het vinden van een geschikte reiniger om ervoor te zorgen dat u aan deze vereisten voldoet. We raden af om de binnenkant van het voertuig te wassen, omdat dit tijdens het transport schimmel kan veroorzaken. Het interieur stofzuigen is meestal meer dan voldoende.

Registratie van voertuig op Nederlands Kenteken

Voertuigen die vanuit Amerika in Nederland worden geïmporteerd, moeten bij de RDW geregistreerd worden. Al deze voertuigen moeten een veiligheidsinspectie doorstaan voordat ze geregistreerd kunnen worden.

Hiervoor heeft u het volgende nodig:

 • Uw legitimatiebewijs (paspoort of ID)
 • De conformiteitsverklaring van het voertuig
 • Uw bewijs van inschrijving
 • Het certificaat van inklaring
 • Het kentekenbewijs van het voertuig

Voor een schatting van de kosten voor het importeren van een auto uit Amerika, of andere diensten, vul ons snelle offerteformulier gratis in.

Andere Nederland/VS-verschepingsopties

Deze informatie is bijgewerkt in Januari 2024. Alle informatie, tijdspanne, prijzen en regelgevingen kunnen worden gewijzigd. Wij verzoeken u om contact op te nemen met een van onze verkoopvertegenwoordigers voor de meest actuele tarieven en informatie.

Our shed plan library represents our commitment to providing shed plans that are well designed and as a result help you to have a good shed building experience. We are the top shed plan site on the internet and we provide an easy way to buy shed plans to get your shed building project off the ground. Dormer Storage Shed PlansBuilding a dormer on your backyard shed is the perfect way to add more light inside and create a truly stunning shed on the outside. Traditionally the dormer roof was invented to add space to an existing attic space for a sleeping or storage area. In our shed plans the dormer roof adds additional storage space and light. Find DIY projects, free woodworking plans, and home improvement tips. Build your next project with our easy to follow plans, Chicken Coop Plans

Search